Maaslandse Gordel

Zondag 25 augustus 2019

Op 25 augustus is de 26 ste editie van de Maaslandse gordel voorzien. Andermaal doen we mee met de organisatie van "fietsen en genieten in Limburg". Kijk op www.fietsenengenieteninlimburg.be voor meer uitleg.De tweede vertrekplaats is in Rotem, bemand door onze collegas uit Rotem en de mensen van Meeswijk staan weer in voor een stopplaats in Meeswijk.

Dit jaar is door onze routeplanners speciaal gekeken om de routes niet meer hetzelfde te houden als de voorgaande jaren. Daarom zal een gedeelte van de omlopen ook over het Kempisch bekken gaan. De routes worden van start tot aankomst met goed zichtbare pijlen afgezet. Iedereen die ingeschreven heeft zal een extra routekaart met omgevingsinformatie meekrijgen. Er werden enkele kleinere stopplaatsen voorzien om tegemoet te komen aan de deelnemers van voorgaande jaren, die "te weinig" stempels kregen om hun deelname kaart vol te krijgen.

Op de startplaatsen, Opgrimbie en Rotem, kan er gekozen worden uit 4 verschillenden routes: 30, 50 of 70 km. De gezinsfietstocht vertrekt van uit Opgrimbie.
Alle routes leiden u door het fraaie Rivierpark Maasvallei en Kempisch bekken.

In de Maasvallei bouwt het Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM), al enkele jaren geduldig aan een uit de kluiten gewassen RivierPark. De beide Limburgen slaan daarvoor nu ook de handen in elkaar. De verruiming van de rivier is volop gaande. De rivier die zijn oude uitwaaierende karakter terugkrijgt, geflankeerd door een reeks nieuwe natuurterreinen, vormt de spil voor de toeristische ontwikkeling van de streek. Een snoer van Maasdorpen met lieflijke namen als Kessenich, Leut, Visserweert, Maasband, Aldeneik, Meers of Oud-Rekem dragen ieder op hun manier bij aan de ‘couleur locale’ van het RivierPark. In dit RivierPark wordt er de komende jaren verder gewerkt aan aantrekkelijke landschappen. Een Maasvallei waar Maaslanders trots op zijn en waar sportieve en natuurminnende toeristen rust vinden. Daarom ondersteunt het RLKM met plezier initiatieven zoals de Maaslandse Gordel, die de streekfierheid versterken. Onderweg zal je het merken, het RivierPark Maasvallei laat zich niet in enkele woorden vatten. Daarom staan er voor je vervolgbezoek Maasverkenners klaar om je mee te voeren langs de meest bijzondere plekjes van de Maasvallei. Zo mis je zeker niets. Kom terug en ontdek meer! 

www.maasverkenner.be 
www.rivierparkmaasvallei.be

Op beide vertrekplaatsen en controleplaats zorgen we voor randanimatie en zullen de echte Limburgse vlaaien, broodjes en boterhammen geserveerd worden aan democratische prijzen.Om de dorst te lessen zijn er de frisdranken, koffie en bier te verkrijgen.

Praktisch

Fietsen: 30,50,70  km.
Datum: zondag 25 augustus 2019
Start: Maasmechelen - Opgrimbie, gemeenschapscentrum, Hoekstraat 1 en in 
Dilsen-Stokkem - Rotem, parochiecentrum, Hoogbaan 134 
i.s.m. Landelijke Gilde Rotem 
Extra stopplaats in Meeswijk ism Landelijke Gilde Meeswijk.
Inschrijven: vanaf 8 uur tot 15 uur 
Deelname: € 4 per persoon  (kinderen -13 jaar gratis), 
BLOSO-verzekering, tombola en na inleveren stempelkaart een beloning,
routebeschrijving  inbegrepen 

Meer info: Guido Gilissen: 089 76 24 78
Robert Warson: 089 76 03 29 
opgrimbie.landelijkegilden.be   

Mooi zicht op de maas tijdens de tocht

Maaslandse gordel Landelijke gilde Opgrimbie

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.